Cerkak

Dening : Nindyo

Kelas : XII Teknik Kendaraan Ringan

SMK Karya Nugraha Boyolali

 

Nonton Bareng Timnas Indonesia U-19

Malem  minggu  desaku   Sidodadi  ngadake    nonton bareng bal-balan  laga timnas   Indonesia U-19 nang daleme Pak Dwi. Wengi kuwi akeh tangga teparo padha mara  menyang omahe Pak Dwi wiwit bocah cilik, enom tekan tuwa. Pokokke komplit plit. Jam setengah 8 bengi bal-ballane durung lekas. Aku lan warga Sidodadi le nonton  ngenteni ngasi setengah jam punjul ngasi Pak Parjo gersulo “Iki kok bal-ballane durung lekas ki pye to”. Pak Doyo melu gersulo “ Iyo ki bal-ballane durung lekas ki pye jane, selak ora sabar iki…. “ gersulone Pak de Doyo.

Jam 8 kurang  10 menit  akhire  laga le di tunggu wes di mulai antara  timnas Indonesia U-19 lawan timnas Korea Selatan U-19. “ wah….lha iki le tak enteni  Indonesia U-19 vs Korea Selatan U-19, mesti  gayeng iki ..’’ ujar Jemuni.  Akhir-akhir iki timnas Indonesia U-19 lha wae wujudke gelar juara Piala AFF U-19 nang Sidoarjo, Jawa Timur durung sue iki.  Timnas Indonesia U-19 menyang final lawan Vietnam U-19 ngasi di lanjutke adu penalti seng di menangke      Indonesia 7-6 skore. Prestasi le di persembahke Indonesia U-19 iki dadi sejarah kanggo Indonesia masalahe selama 22 tahun  Indonesia tanpa gelar saka kabeh umure . Anane gelar juara Indonesia iki bisa nyenengke  rakyat  Indonesia  lan sepak  bola Indonesia.

“ cah…. kok ngasi  menit 30  Indonesia durung  bobol  gawange Korea to” omonge Ari . “ yo, mbok sabar to Ri.. Korea ki yo ora musuh le gampang di bobol. Malah gawange Indonesia ket mau yo etok ancaman  saka  Korea barang no !!….” wangsulane Jemuni . Ngrungoke udure Ari lan Jemuni . Keselingan komentator TV “ Ilham Udin menggiring dari sisi kanan pertahanan Korea , lham  melewati bek sayap Korea, ow..ow..ow.owwww ilham masuk kotak lawan … ilham…ilhamm…ilham melepaskaan passing oww…oww.owww dan disambar evan dimas. JEEEEEebrettt dan GOALL….. !!! “. Warga bersorak “ GOALLLLLLLLL!!!!! GOALLLLL!!!” …” warga padha seneng Indonesia bisa bobol  gawang Korea. Ndelok lapangan GBK seng ngecembeng banyu tok nanging Indonesia bisa bobol gawang musuh menit 31.

Nangingsayang   menit 34 Korea bisa bales lewat adu pinalti amarga  bek Indonesia langgar strikere korea. Kedudukan akhire 1 padha kanggo  Indonesia lan Korea. Menit 43 pertandingan sementara waktu di tunda amarga udan le soyo deres nang stadion GBK nganti ngecembeng banyu tok lapangane. Selang pirang menit pertandingan dilanjutke maneh mergo babak pertama durung genep 45 menit ngasi menit ke 45 menit, tambah waktu 3 menit , babak pertama rampung  skor  1 padha Indonesia vs Korea.

Babak kepindo uwes mulai maneh. ” Indonesia kudu bisa maen luweh agresive iki lan ora kena lengah, masak Indonesia bisa bobol Korea selang  3 menit Indonesia malah genti kebobolan” unene Pakde Dwi. Indonesia seng  dipengenke pak Dwi kebukti, indonesia maen luweh agresive bola-bali Indonesia ngancem gawang korea nangeng ora isa goal. “ Ealah….Indonesia bola-bali isa nyerang lan ngancem kok ora ana siji wae le dadi goal “ gumenge ari. “ Lha rumangsamu ki maen nang lapangan ngono ki ora gampang ri….!! “ ujare Hery. ”iya…nangging ki angel men goal ngono ki lhow “ wangsulane ari. ”cah mbok padha meneng to!! Ndelok bal kok mung do rame wae “ omonge jemuni karo ngandani.

Akhire menit ke 73 lan 81 indonesia bobol gawange korea selatan. “GOOOOALLL….GOLLLL…GOALL!!!” surakane warga . kedudukan indonesia 3-1 kanggo kemenangane indonesia waktu sementara. Nanging menit 90 korea bales maneh. Aku ngerasa deg-degan mergo menit-menit akhir arep rampunge  pertandingan Korea selatan malah selot nyerang indonesia.Akeh peluang Korea bisa bobol nyamake kedudukan Indonesia  nanging bejane iseh nang Indonesia menit 95 wasite ngoneke semprite , Indonesia menang  tipis 3-2 lawan Korea . “ Alhamdulillah  cah  Indonesia  menang , wah jan marake dedegki tenan kok pertandingane lan yo uga gayeng “ ujarku lan Jemuni. Menange Indonesia iki otomatis Indonesia dadi juara grup lan lolos nang turnamen AFC U-19 nang Myanmar 2014 sok. Iki uga  dadi sejarah  maneh kanggo sepak  bola Indonesia bisa ngalahke Korea Selatan . Padahal Korea juara 12 kali  AFC   U-19 lan 16 kali masuk final   , berarti Indonesia bisa ngalahke Korea Selatan.

 

Tags: