LEGENDA KUTHA SURABAYA
downloadfff
Nama : Irsyad setiawan
No : 21
Kelas : X-TKR 2
Sekolah : SMK KARYA NUGRAHA BOYOLALI
Gegayuhan : Pengusaha puyuh
Pelajaran : Bahasa Jawa
Pak guru : Bp.Bisri Haryadi S.Pd
Miturut catetan sejarah kutha Surabaya asalipun saka jeneng iwak lan baya. Iwak jenenge sura lan baya jenenge baya. Saben dino sura lan baya gor gelot wae. Ing dina iku sura lan baya ngawe aturan. Terus baya melanggar aturan. Lan sura ora trimo yen baya nglanggar aturan. Terus sura lan baya gelot terus mati kabeh lan dijenenge kutha Surabaya.Pawarta atau cerita rakyat meniko sampun kulo pacak (status wonten fb kulo=irsyad setiawan -bersama Bisri Birawa

 

Tags: